2011. július 4., hétfő

Könyvek, film, képek, képregény, interjú...minden ami kell!

Sziasztok!

Újra itt vagyunk, hogy újabb híreket osszunk meg veletek jó hosszan - rekord hosszúságban-, reméljük, hogy örülni fogtok nekik. :)


A Bookline-on elő lehet jegyezni angolul a Vámpírakadémia Képregényt itt és itt. (Az amerikai meglepőmód olcsóbb, mint az UK-ból érkező, pedig az USA messzebb van…) Valamint a Bloodlines-t is itt.

Az agave ma írta: 
Az óriási rajongói nyomásnak eleget téve a tervezett novemberi dátum helyett már szeptember elején kiadjuk Richelle Mead Vámpírakadémia-sorozatának a hatodik és egyben befejező részét, Az utolsó áldozatot. Mead regényeinek világraszóló sikerének a hazai könyvpiacon is jól tapasztalható jelei vannak, ezért nem várakoztatunk az ősz végéig egy rajongót sem. Emellett tervben van a Vámpírakadémia spin-offjaként definiált Bloodlines-sorozatnak is az idei megjelentetése.

Hamarosan meg fogjuk kérdezni a kiadót, hogy a Képregényt szándékozzák-e magyarul kiadni, és amint lesz válasz, természetesen közzé fogjuk tenni!

~VA~

A Facebook-on a The Vampire Academy Store meghirdetett egy „titkos ügynök akciót”.  Ennek a lényege annyi, hogy megkérnek minden rajongót szerte a világban, hogy fotózzon le egy VA könyvet valami az országukra jellemző helyen.
Napról napra bővül a képek listája: USA, Franciaország, Görögország, Izland, Dél-Afrika, Anglia, Chile, Bosznia-Hercegovina, és Magyarország is! Sőt, Richelle a saját blogjában is feltüntette a magyarországi képet, mert az benne van a legjobban sikerült képek között!
Íme a kép:



~VA~

Némi új hírrel szolgálhatunk a VA filmről, ámbár tényleg ne várjatok sokat.
A film még mindig csak projekt szinten tart, így sok minden tolódhat és változhat még körülötte, de a jelenlegi tervek szerint 2013-ra el fog készülni. A színészekről és helyszínekről még nincs semmi hír.

~VA~

Az alábbi képeket a Vámpírakadémia Képregényéből láthatjátok, lefordítva, immár mind a hatot.







~VA~

És itt egy újabb interjú a Bloodlines-ről, mely sok hasznos infót tartalmaz. Jó olvasást!

Mi az a Bloodlines? Nem a Last Sacrifice az utolsó Vámpírakadémia könyv?
A Last Sacrifice az utolsó könyv Rose-ról. A Bloodlines egy spin-off sorozat, amely ugyanabban a morákkal, strigákkal és dhampyrokkal teli világában játszódik. (A Bloodlines a sorozat első részének a címe). Szóval a VA-nak technikailag vége... de, ennek a másik fajtának nem. Mi csak valaki más történetét akarjuk elmondani egy időre, hogy Rose-nak egy kis szünetet adjunk. Ha folytatnám a történetmesélést Rose-ról, nem minden virágokról és szívekről szólna. Több rossz dolog történne vele.


Szóval miről is fog szólni a Bloodlines?
A Bloodlines nagyon sok karaktert tartalmaz az első VA könyvsorozatból, de inkább új dolgokra koncentrálunk: Sydneyre, Jillre, Adrianre és Eddie-re. Íme, itt a hivatalos leírás:

A vér nem hazudik. Sydney egy alkimista, azon emberek csoportjának a tagja, akik varázslatot kapnak és fent tartanak egy hidat az emberek és vámpírok világához. Meg védik a vámpírok titkait - és az emberek életét. Amikor Sydney elszakadt az ágyától az éjszaka közepén, az első, amit gondolt, hogy meg lesz büntetve a bonyolult szövetsége miatt egy dhampirral, Rose Hathaway-jel. De valami sokkal rosszabb bontakozik ki. Jill Dragomir - a mora királynő, Lissa Dragomir testvére - halálos veszélyben van, és a moráknak muszáj őt elküldeniük egy rejtekhelyre. Hogy elkerüljék a polgárháborút, Sydneyt felkérték, mint Jill őrzőjét és védelmezőjét, hogy mint a szobatársa, arra az utolsó helyre menjenek, ahol a vámpír királyi családok keresnék - egy emberi bentlakásos iskolában Palm Stringsben, Kaliforniában. De ahelyett, hogy biztonságos helyet keresnének Amberwood Prepnél, Sydney felfedezi, a dráma az egyetlen, ami elkezdődik.

Várj. Azt mondtad Adrian benne van ebben a könyvben.  A leírás nem említi őt. Hogy jön képbe ebben a történetben?
El kell olvasnod a könyvet ahhoz, hogy kitaláld. Azt el tudom mondani, hogy ha te szereted Adriant, ő is szeretni fogja ezt. Az egész könyvben benne lesz, és minden, amit ő mond, döbbenetes.

A Bloodlinest első vagy harmadik személyben mondja el?
Elsőben mondja el - az "Én" hangnemben, és Sydney a történetmesélő. Mielőtt ez meg lett volna írva, úgy terveztem, hogy harmadikban csinálom és váltott karaktereken keresztül, de amint dolgozni kezdtem rajta, először Sydneyvel, úgy éreztem, ezen az úton kell tovább mennem.

Mikor jelenik meg a Bloodlines?
Az angolul beszélő országokban Augusztus 23-án.

Mi a helyzet a nem angolul beszélő országokkal?
Egy könyv megjelenését más országokban és fordítását más nyelvekre, minden egyéni kiadó külön üzletként dolgozza ki. Számos nemzetközi könyv vállalat jelenleg tárgyalási folyamatban van a Bloodlines megjelentetésével, és ezután késleltetés lesz a fordításnál. Nekem most nincs információm a különböző országok tárgyalásáról vagy az ütemtervekről a Bloodlinessal kapcsolatban.

Lesz akármilyen idézet vagy első fejezet a megjelenés előtt egy hónappal?
A Bloodlines első fejezetét nyilvánosságra hozzák tömegpiaci kiadásban (ez egy kisméretű, olcsó, puha kiadású könyv) a Vámpírakadémia első könyvéről, ami Június 28-án fog megjelenni. Abban a reményben vagyunk, hogy néhány más idézet el lesz küldve online, mielőtt a Bloodlines megjelenne, de nekem nincs több információm még erről. A Penguin Australia szintén csinálni fog egy elő kiadású kedvcsinálót, és majd írni fogok azokról, ha kijönnek.

Ez nem az a rövid történet, amiben Rose és Dmitrij Oroszországban vannak?
Ez nem egy Bloodlines-os kérdés, de engem naponta kérdeznek róla, így tisztázni szeretném a dolgokat. :) Ez 2012-ben fog megjelenni egy szöveggyűjteményben, és újra: ez egy novella, nem regény.

Menni fogsz könyv túrára a Bloodlines-szal?
Nem. Nem tervezek több utazást az év hátra lévő részében vagy 2012 elején a terhességem miatt, bár a University Bookstore-nak (Egyetemi Könyvesbolt) dedikálni fogom az augusztusi kiadásaimat. Az ütemterveimet mindig frissíteni fogom az oldalam naptárjában. Azt is javaslom, hogy csatlakozzatok az én közleményeimhez – csak a közvetlen levelezési lista tudja elküldeni neked a frissítéseket, hogy mikor indulok újra útnak 2012-ben.

Van bármi más, amit el tudsz mondani a Bloodlinesról?
Nos, én nem vagyok nagy spoileres, szóval nem fogok sokkal többet elmondani róla. De itt egy Entertainment Weekly (egy szórakoztató hetilap) cikk a sorozatokról. A Penguin Books szintén fenntart egy hivatalos Bloodlines visszaszámláló oldalt, amely tartalmazz néhány videót rólam, amint a sorozatról beszélek.

Mi az a bónusz, ami szerepel a blog címében?
Ha olvastál eddig, akkor jaj! A legfrissebb híreket hallhatod most. Tudom, hogy ez őrültnek tűnik, mert az első Bloodlines még meg sem jelent, de boldog vagyok, hogy bejelenthetem a második könyv címét a Bloodlines könyvsorozatnak: The Golden Lily (Az arany Liliom).

A második könyv! Mikor jelenik meg?
A The Golden Lily 2012 tavaszán fog megjelenni. És, ha ezután minden jól megy a babával, remélem, hogy újra turnézhatok.

Szeretsz magadnak feltenni kérdéseket és megválaszolni azokat?
Igen. Eléggé szeretek.

~VA~

Emlékeztetőül: A Last Sacrifice immár magyarul is meg van nekünk! Valamint elindítottuk a Nyári Vámpírakadémia Pályázatot és Kihívást!


Megjegyzésben továbbra is várjuk ám a véleményeteket, most aztán tényleg van miről beszélni! :D


Üdv.:
Alyosha & Briki Green

4 megjegyzés:

  1. Sziasztok!

    Nem semmi munkát végeztek lányok! Gratulálok!
    Nagyon jó lett a fordítás. Látszik, hogy nem kevés időt fordítottatok rá, de megérte. :)

    Ami a leginkább közel áll a szívemhez, az persze Adrian. :P
    Nagyon örülök neki, hogy állandó szereplő lesz a Bloodlines-ban. Már alig várom... Bár Sydney-vel kapcsolatban vannak fenntartásaim, annyira nem lopta be magát eddig a szívembe... De ki tudja. Lehet megszeretem. :D

    A filmről meg... Nem hiszem el, hogy eddig ülnek rajta, de komolyan! Bezzeg pl az Alkonyatot milyen hamar megcsinálták már? Meg a többi részét is... - aminek örülök, mert fan vagyok, de a VA-t is szeretem! :P Csalódott vagyok! :(

    És egyben félek is a filmtől, mert elképzelésem sincs kik fognak szerepelni benne. Megvan a saját cast-om, de tuti nem ők lesznek benne. Sajnos. :S

    Na, ez jó hosszúra sikerült. :D
    Még egyszer gratulálok!

    Puszi, Erika vagyis Zoe

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Jaj, köszönjük, igyekeztünk! :)

    Hát, az biztos, hogy érdekes lesz Sydney szemén át látni a dolgokat, de szerintünk Richelle nem tudja nem szerethetővé megírni a karakterét. :) Adriannek pedig mi is örülönk!

    Bizony, elég nagy „csalódás”, hogy még mindig nincs semmi konkrétum a filmről…bezzeg tényleg az Alkonyatot milyen hamar megcsinálták! Mondjuk, azért azokon a filmeken is dolgozhattak volna többet…nem épp a legjobbak és elég sok hiba van benne, de ez csak egy zárójeles megjegyzés. :D A szereplők kiléte viszont nagy rejtély, mindenki ezen agyal…dönthetnének már végre.
    Ugyanakkor úgy gondoljuk, hogy nem híres sztárok fognak szerepelni benne. Mivel még ennyi idő után sem tudunk róla semmit, a költségvetés biztos alacsony lesz, nem lesz pénzük megfizetni őket… így maradnak az ismeretlen és remélhetőleg tehetséges színész- és színésznő palánták.


    Egyáltalán nem lett hosszú, és mi nagyon is örültünk annak, hogy írtál! :)

    Puszi!

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!
    Imádom az oldalt, olyan jó hogy lefordítjátok az interjúkat:) Nagyon köszönöm.
    A filmhez annyit fűznék hozzá, hogy állítólag pont azért nem akartak még neki fogni, mert meg akarják várni míg a Twilight, meg a Vámpírnaplók lemegy. Bár ez szerintem pocsék kifogás. A rajongó tábora így is meglenne :D

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    Jaj, nagyon örülünk az ilyen visszajelzéseknek...már kezdtük azt hinni, hogy feleslegesen dolgozunk egy-egy bejegyzésen. Szóval köszönjük!

    Nos, igazad van, lehet, hogy ezek a filmek is közrejátszanak a húzás-halasztásban, pedig mi már tényleg nagyon várjuk! :) És mivel a Twilight meg a VD világa eléggé különbözik egymástól, még kavarodás sem lenne.

    Köszi, hogy írtál! :)

    Üdv.:
    Alyosha & Briki Green

    VálaszTörlés