2010. június 16., szerda

Vámpirakadémia sorozat


A sorozat első kötete: Vámpírakadémia


Lissa Dragomirt és Rose Hathawayt két év bujkálás után elfogják és visszazsuppolják a Montana erdőségeinek mélyén megbúvó Szent Vlagyimir Akadémia vaskapui mögé. A vámpíriskola a mora uralkodói családok és dampyr testőreik számára szolgál oktatóhelyül. Lissa a vérre - viszonylag konszolidáltan - szomjazó mora vámpírok egyik nagytiszteletű családjának egyetlen leszármazottja és túlélője; Rose, aki életét tette fel legjobb barátnője védelmezésére, a dampyr testőrtanoncok sorát erősíti. A vaskapukon kívül a vérszomjas, élőhalott vámpírok, a strigák lesik az alkalmat, hogy elvegyék életüket, és magukhoz hasonlóvá tegyék őket. Az akadémia falain belül a két lánynak különböző viszálykodással, rosszindulatú pletykákkal, tiltott szerelemmel és fenyegetésekkel kell megbirkóznia.

Videó:
http://www.youtube.com/watch?v=VxTILphPFxc&feature=player_embedded




A sorozat második kötete: Dermesztő ölelés


Szerelem, vér, halál.
Ez a tél igazán dermesztő lesz...

Rose Hathaway élete tele van gondokkal. Nem elég mindaz a nehézség, amit dampyr testőrtanoncként kell átélnie, ráadásul oktatója, a vonzó Dmitrij valaki másra vetett szemet. A köztük lévő szoros kapocs miatt pedig Rose folyton akkor hallja legjobb barátnője, Lissa Dragomir gondolatait, amikor az barátjával, Christiannal enyeleg.

A Szent Vlagyimir Akadémiát azonban megtámadják az élőhalott strigák, akik korábban több királyi vérű nemesi családot lemészároltak. Így az iskolának a legjobb dampyr testőrökre van szüksége, többek közt Rose anyjára, a legendás, ám szigorú Janine Hathaway-re. Az idei sítábor kötelező, ám Idaho hótól csillogó lankái csak látszólag biztonságosak. A könyörtelen strigák halálos veszélyt jelentenek mindenki számára, és Rose-nak cselekednie kell. De a hősiességnek mindig ára van.




A sorozat harmadik része: A halál csókja


Rose Harthaway egy hónap múlva tölti be a tizennyolcadik életévét, közeledik nagykorúságának, és érettségijének időpontja is. Ez utóbbi feltétele egy kemény, hathetes terepgyakorlat, amit minden végzős dampyr testőrtanoncnak végre kell hajtania egy-egy főnemesi mora vámpír mellett. Rose nehezen összepontosít feladatára, hisz nem csak elhunyt barátja, Mason jár vissza kísérteni őt, még az a Viktor Daskov is feltűnik, aki korábban Rose barátnőjének, a lélekmágus Lissa Dragomirnak életére tört. Ráadásul a főnemesi diákok intrikáikkal akaratukon és tudtunkon kívül utat nyitnak a Szent Vladimir Akadémiába a gyilkos és kíméletlen élőhalott strigák előtt. Rose körül pedig egyre nagyobb a zűrzavar.





A sorozat negyedik kötete: Blood Promise


A magyar megjelenés 2010 telére várható.

Amikor a strigák megtámadták a Szent Vlagyimir Akadémiát, sok áldozatot vittek magukkal, beleértve Dmitrijt is. Ő inkább meghalna, minthogy egy legyen közülük. Most Rose-nak muszáj elhagynia a legjobb barátnőjét, hogy betartsa Dmitrij ígéretét. De mindent egybevéve, hogy lesz képes megölni azt a személyt, akit a legjobban szeret?




A sorozat ötödik kötete: Spirit Bound


Egy hosszú és szívfájdító utazás után Dmitrij szülőföldjéről, Szibériából Rose Hathaway végül visszatér a Szent Vlagyimir Akadémiára – és legjobb barátnőjéhez, Lissához. De Rose szíve még mindig fáj Dmitrij miatt, és tudja, hogy valahol kint van. A lánynak nem sikerült megölnie őt, amikor volt rá esélye. És most a legrosszabb félelmei valóra válnak.




A sorozat hatodik, egyben befejező kötete: Last Sacrifice


Az írónő még jelenleg is írja.
Az angol megjelenése: 2010. december 7.


A legjobb barátnők, Rose és Lissa végül végeztek a Szent Vlagyimir Akadémián, és örülnek, hogy maguk mögött hagyhatják a középiskolai drámákat. Most Rose, hivatalos testőrként, Tatjana királynőhöz a királyi udvarba utazik Lissával, ahol a szolgálatát kell teljesítenie, és a közeli egyetemen vigyáz barátnőjére. De az udvari élet nem olyan kifinomult, mint ahogy azt a lányok hitték; döbbenten tapasztalták, hogy a világ tele van árulásokkal és pletykákkal, amire az Akadémia nem készítette fel őket.

A negyedik, ötödik és a hatodik könyv előzetesét mi fordítottuk, másolni tilos!

Ha szükséged van valamelyik kötetre, e-mailben elküldjük. A negyedik és ötödik könyv viszont csak angolul van meg!
alyosha.briki@citromail.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése