2010. június 16., szerda

Az írónő életrajza




Richelle Mead


Scorpio Richelle Mead a New York Times és az USA Todayi fantasy könyveinek a legkelendőbb szerzője a felnőttek és a fiatalabbak körében.
Michiganben született 1976. november 12-én, de Richelle most Settleben él, és Washingtonban dolgozik három teljes munkaidőben. Mielőtt író vált volna belőle, több pályával is kacérkodott. Megkapta a bölcsészettudományi diplomát a Michigani Egyetemen, majd a Nyugat-Michigani Egyetemen diplomázott összehasonlító vallástanból, végül tanári diplomát szerzett a Washingtoni Egyetemen. A végén az írás mellett döntött, de úgy véli a tanulmányai felkészítették erre. Mindig is különös szenvedéllyel viseltetett a mitológia és a népi hagyományok iránt. Amikor el tud szakadni a könyvektől (akár írásuktól, akár olvasásuktól) szeret tévét nézni, utazni, érdekes koktélokat csinálni és vásárolni. Önjelölt kávéfüggő, éjjeli időbeosztása van, mindent szenvedélyesen hóbortosan és humorosan fog fel. A felnőtt sorozatait a Kensington Books adja ki.
A vámpírakadémiát a Razorbill Books (Penguin) adja ki, és ez idáig tartalmazza a Vámpírakadémiát, Dermesztő ölelést és a Halálos csókot. Ez a bestseller sorozata kitüntetést nyert az American Library Association-tól és sok más listán.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése