2010. június 16., szerda

Főszereplők

Rosemarie Hathaway

Rose egy tizenhét éves dampyr. Hosszú, sötétbarna haja van, amit Dmitrij imád. A bőre barnás színű, titokban „sivatagi hercegnőnek” nevezi magát.
Édesanyja a híres testőr Janine Hathaway, aki a gyermek Rose-t a Szent Vlagyimir Akadémiának adta, hogy ő folytathassa munkáját. Kapcsolatuk eleinte rossz volt, de a későbbiekben javul a helyzet. Apja, Ibrahim egy török származású mora.
Előbb üt, mint kérdez. Vad, lobbanékony, harcias természetű. Vagány, vicces és szeret a középpontban lenni. A történet kezdete előtt két évvel az Akadémiáról megszökött a legjobb barátnőjével, Lissával. Rose a lány „árnyékcsókolta” testőre lesz, miután leérettségiztek.



Vasilissa Dragomir

Tizenhét éves főnemesi mora hercegnő. Hosszú szőke hajú, és kék szemű. A családja autóbalesetben meghalt, és a szintén jelenlévő Rose-t ő mentette meg. Ezáltal egyfajta kötelék jött létre köztük. Lissa az eddig ismeretlen lélekre szakosodott, melyet sokáig rejtély övez.
Megfontolt, kötelességtudó, és segítőkész. Lissa mindent alaposan végiggondol, ellenben Rose a dolgok közepébe vág.



Dmitrij Belikov

Huszonnégy éves dampyr. Magas, izmos, de a mozgása mégis kecses. Hosszú barna haja van, barna szemekkel. Fekete színű viharkabátot visel.
Orosz származású, Szibériában született. Édesanyja kommunában él, Dmitrij nővéreivel. Az apja mora származású, akit tizenhárom évesen megvert, mert bántalmazta az édesanyját. Nagymamája kártyát vetett, és tanácsokat is adott másoknak.
Testőrtanoncként osztályelső volt. Szereti a vadnyugatról szóló történeteket, és a bowlingozást.
Bezárkózott, nincsenek igazi barátai. A szakmájában elismert személy – a fiatalsága ellenére. Megfontolt, határozott személyiség, aki a munkájának szenteli az életét.
Rose mentora, és szerelme. Ismerik a másik igazi énjét, és megértik egymást.



Christian Ozera

Tizenhét éves főnemesi mora, aki a tűzre szakosodott. Szülei szándékosan strigákká váloztak, és őt is azzá akarták tenni, de a nagynénje (Tasa) megmentette őt. Ezáltal megbélyegezték társai.
Lissába igazán szerelmes.
Elhatározott céljuk, hogy a morák is harcoljanak a dampyrok oldalán.
Cinikus, vicces és lázadó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése