2014. február 8., szombat

Vampire Academy Music Video

Sziasztok!

Tegnap közzétették ezt a videót, mindenképp érdemes megnézni:


Valamint itt elolvashatjátok a hivatalos szinopszist és még néhány érdekességet a Big Bang Media jóvoltából:


A Vámpírakadémia (Vampire Academy) Rose Hathaway és Lissa Dragomir története - két 17 éves lányé, akik a világ szeme elől elrejtett bentlakásos iskola lakói. Az iskola tanulói morák, azaz halandó, békés vámpírok és dampyrok, vagyis a morák félig vámpír, félig ember testőrei.

A kiképzés alatt álló leendő testőr, lázadó dampyr Rose és legjobb barátnője, a mora hercegnő Lissa megszökött, de elkapták őket. Vissza kellett térniük a Szent Vlagyimir Akadémiára, pedig éppen ez az a hely, ahol szerintük a legnagyobb veszélyben van az életük.

Az iskolába visszatoloncolt Lissa próbálja visszaszerezni korábbi helyét a társaságban, Rose pedig keményen edz mesterével és szerelmével, Dimitrijjel, hogy Lissa testőre lehessen.
Rose bármit feláldozna azért, hogy megvédje Lissát az Akadémia falain belül rá leselkedő veszélyektől és a strigáktól, azaz a halhatatlan, gonosz vámpíroktól, akik a morákra vadásznak.

Richelle Mead bestseller sorozata első kötetének filmadaptációját Mark Waters (Mr. Popper pingvinjei (Mr. Popper’s Penguins), Excsajok szelleme (Ghosts of Girlfriends Past), A Spiderwick krónikák (The Spiderwick Chronicles), Bajos csajok (Mean Girls), Nem férek a bőrödbe (Freaky Friday)) rendezte, a forgatókönyvet Daniel Waters (Batman visszatér (Batman Returns)) írta.

~VA~

A fenti videó remekül összefoglalta a vámpírok fajtáit, de itt egy kis emlékeztető


A vámpírok három különböző fajtája

A MORÁk között vannak nemesi származású és nem nemesi vámpírok is. Halandóak és békések. Minden morának van egy különleges eleme, amelyből erőt kap: föld, levegő, tűz vagy víz. Hegyes metszőfoguk van, emberek vagy dampyrok vérét isszák. A napfény irritálja őket. Gyakran sápadtak és magasak.
Csak 12 nemesi mora család van. Lissa a Dragomir-család utolsó sarja.

A DAMPYRok félig vámpírok, félig emberek. Gyakran sötét hajúak, kifinomultak az érzékeik, erősebb fizikumúak, mint a morák. A dampyrok arra teszik fel az életüket, hogy megvédjék a morákat. Nincs hegyes metszőfoguk, nem isznak vért, azt esznek, amit csak akarnak. Kemény kiképzés során lesznek testőrök, megtanulnak különböző harcnemeket, még a lefejezést és a karóval átdöfést is, hogy megvédjék a morákat a halhatatlan strigáktól. Egyetlen elv vezérli őket: a morák biztonsága az első.

A STRIGÁk a legveszélyesebb vámpírok. Halhatatlanok. A strigák csak éjszaka bújnak elő, gyorsak és erősek, bárkit képesek lemészárolni. Nagyon nehéz legyőzni őket, még a magasan képzett dampyr testőröknek is. A társadalmon kívül élnek, és mora vérre szomjaznak, hogy megőrizzék halhatatlanságukat. Ki akarják irtani a megmaradt 12 nemesi mora családot, és át akarják venni a hatalmat a társadalom felett. Úgy lehet megölni egy strigát, hogy ezüst karóval keresztül szúrják a szívét. Két módon lehet strigává válni: 1. egy mora dönthet úgy, hogy striga lesz, ehhez szándékosan meg kell ölni egy embert a véréért, 2. a strigák átváltoztathatnak egy morát, egy dampyrt vagy egy embert egy jól irányzott harapással. Ha egy dampyr megöl egy strigát, molnyija tetoválást csináltat a nyakára. Dimitrij nyakán 6 molnyija tetoválása van.
 

Valamint itt van egy fotósorozat Lucy Fry-ról, aki Lissát alakítja a filmben:











Danila az orosz Men's Health címlapján:


És néhány kép Zoeyról, aki tegnap a New York-i divathéten vett részt:














Valamint szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy még tart a nyereményjátékunk, és hamarosan újabb kvíz kérdéssel jövünk. Addig is, ne felejtsétek el, hogy pályaműveket mind nekünk, mind a film forgalmazójának egyaránt küldhettek, hogy mozi jegyeket nyerjetek a premier előtti vetítésre. :)


Üdv.:
Alyosha & Briki Green

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése