2014. február 5., szerda

Sziasztok!

Sziasztok!

Először is azzal kezdenénk, hogy újrasorsoltunk, mivel az 1. nyereményjáték nyertese nem jelentkezett. Szóval a nyertes Vékony Nóra. Gratulálunk neki ezúttal is!
Kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot 2 napon belül, hogy egyeztessük a részleteket. 



Valamint itt van néhány érdekesség a VA filmről:



A filmkészítők

RICHELLE MEAD (író):

Papírról filmvászonra:

„Filmvásznon látni a könyvemet semmihez sem fogható érzés, olyan mintha életre kelne minden, amit megálmodtam, csak még nagyszabásúbb, még látványosabb, mint amit el tudtam képzelni. A könyvírás és a filmkészítés egészen más műfaj. Én az íráshoz értek, azt élvezem, viszont az írást filmre vinni, na az egészen más dolog. Leesett állal figyeltem Mark Waters és a stáb munkáját. Elképesztő, hogy milyen tehetségesek ezek az emberek.”


MARK WATERS (rendező):

A két női főszereplőről:

„Nagyon kevés olyan film van, amiben két egyenrangú női főszereplő van, akik ráadásul nem egymás ellenségei, hanem szóba állnak egymással. A legizgalmasabb része a filmünknek, hogy hogyan alakul, gazdagodik, mélyül Rose és Lissa kapcsolata.”


DEEPAK NAYAR (producer)

„A kézenfekvő lehetőségekkel szemben úgy döntöttünk, hogy három ismeretlen színészt választunk a főszerepekre. Azt szerettük volna, hogy a nézők tudjanak azonosulni velük. A mellékszerepekre viszont tapasztalt színészeket választottunk, hogy az epizódfiguráknak is súlya legyen.”

A Vámpírakadémiáról (Vampire Academy):

„Mark Waters azt mondta, hogy szerinte ez inkább egy középiskolai film, nem pedig vámpírfilm. És ez a mondata mindent helyre tett. A sztori történetesen egy furcsa világban játszódik, de valójában olyan problémákról szól, amelyekkel a hétköznapi emberek is találkoznak. A Vámpírakadémia szereplői nem azért bújnak elő a szobájukból éjjel, hogy egy sötét sikátorban az áldozatukra várjanak, hanem hogy tanórára induljanak.”


SUSAN MONTFORD (producer)

A Vámpírakadémiáról (Vampire Academy):

„A két lány között nagyon szoros a kötelék. Azt hiszem, ezt minden kamasz át tudja érezni, és az is, aki már volt kamasz. Amikor tizenéves korodban először van igazán jó, közeli, bizalmas barátod, akkor ő lesz a legfontosabb az életedben, akár fiú vagy, akár lány.”


DON MURPHY (producer)

A forgatókönyvíróról és a rendezőről:

„Amikor ismerkedtünk a könyvvel és készültünk a forgatásra, azt tartottuk szem előtt, hogy ez egy gimis történet, csak éppen vámpírok a szereplők. Minden idők egyik legjobb gimis filmje a „Heathers”, amit Daniel Waters írt, és szerencsénkre minden idők másik legjobb filmje pedig a Bajos csajok (Mean Girls), amelyet Mark Waters rendezett.”


MIKE PREGER (producer)

A regénysorozat rajongóiról:

„A könyveknek hatalmas nemzetközi rajongótábora van. A teljes kreatív csapatnak fontos volt, hogy megőrizzék a regények eredeti világát és a szereplőket úgy jelenítsék meg a vásznon, ahogy a könyvekből megismerték őket. Azt hiszem, ez tökéletesen sikerült, és a rajongók nagyon, nagyon elégedettek lesznek.”


DANIEL WATERS (forgatókönyvíró)

A vámpírfilmek műfajáról:

„Lássuk be, mindannyian láttunk már vámpírfilmeket. Már túl vagyunk azon, hogy bárkit izgalomba hozna, hogy hosszabbak lesznek a metszőfogak, senki nem fog felkiáltani, hogy jé, hát ezek vért isznak, őrület! Számomra éppen az a hozzáállás tetszett a könyvben, hogy oké, ezek vámpírok, de nekik is kell iskolába járniuk. Olyan problémákkal találkozhatunk, mint a valódi világban, például az iskolai kegyetlen gúnyolódásokkal. Igazi érzelmekkel és indulatokkal találkozhatunk, de mielőtt elfelejtenénk, hogy kik is a főszereplőink, azért mindig előkerül egy-két metszőfog!”



FRANK WALSH (díszlettervező)

A látványvilágról:

„Az összes díszletben ellenpontozásra törekedtem, a régi és az új keverésére. Különböző korokra utalnak a különböző tárgyak. Például a zárkák fura, gótikus, földalatti kamrák, amelyekben hi-tech biztonsági felszerelések vannak. Az is nagyon izgalmas volt, hogy a vámpír életmódnak köszönhetően rengeteg éjszakai jelenetünk volt, külsők és belsők is, ehhez hasonló feladatom még sohasem volt. A világítás is a díszlet része lett, és ez nagyon izgalmas volt számomra.”



JAMES O’DONNELL (vezető kaszkadőr)

A harci jelenetekről:

„Mark Waters azt kérte tőlem, hogy fejlesszünk ki egy olyan harcművészeti stílust, amelyről el tudjuk képzelni, hogy egy vámpíriskolában tanítják. Valami újat, frisset akartunk, ami persze mindig nehéz. Először csak ültem és gondolkodtam, hogy milyen is lehet egy vámpírok közötti harc? Különösen a strigák, a legfőbb ellenségek ellen? Leginkább az aikidót tanulmányoztam, aztán a ju-jitsut, a krav magát és néhány kardforgatási technikát. Egy strigával küzdeni olyan, mintha egy elefánt ellen harcolnál, hiába ütöd meg, észre sem veszi, mert olyan erős. Rád ront, és alig van ellene eszközöd. Azt a kevés eszközt, amit mégis be lehet ellenük vetni, nagyon alaposan kidolgoztuk.”


 Forrás: Big Bang Media

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése